Megtanulni tanulni, vagy megtanulni érzékelni és gondolkodni?

Az internet tele van azzal, hogyan tanítsuk fejlesszük gyermekeinket. Olvasunk valamit és az ellenkezőjét. Mégis akkor mi az igaz? Mi használható?

Ha itt a tutit keresed, lehet, hogy megtalálod. Bár inkább felhívni szeretném a figyelmet néhány érdekességre, célom a gondolatok ébresztése.

Lépten-nyomon látom, már a legkisebb gyermek is (1-2 éves) természetesen nyúl és kezeli a távirányítókat, telefonokat… Ki tanította nekik? Automatikusan rávágjuk, hogy ellesték, leutánozták a szüleiktől. Mégis hogyan fordulhat elő, hogy olyan alkalmazásokat kezelnek kisgyerekek, mikor rövidebb hosszabb időre egyedül maradnak, amiket a szüleik nem is ismernek…

Hogyan tanulnak a leggyorsabban? Amikor irányítjuk őket, megmondjuk mi hogy működik vagy lehetőséget teremtünk, hogy utánozzon, és belevigye a gondolatait, képzelőerejét?

Október elején 9 és fél éves kislányom boldogan lobogtatta a zsebpénzét. “Van egy Százasom!” – ujjongott. Próbáltuk magyarázni a különbséget az Ezres és Százas között. Mellette meglepődve láttam olvasó füzete végében minden óra végén van öt javított válasz. Kérdés nélkül. 2-3-ra tudott felelni, abból is volt, ami hibás: évszámok, személynevek, helységnevek. Volt amit javításban sem tudott leírni: “eszter gomb” (Valószínű Esztergom helyett, mivel a kérdés nem szerepelt) Dolgozatban 1848 hibás, hiszen 1848 október 6- a helyes válasz. December eleji szülői értekezleten a matematika tanárnő tájékoztatott bennünket, hogy most kezdenek el 1000-2000 között számolni….

Mit tanítasz a gyerekeidnek? Hogyan tanuljanak, vagy hogyan használják a gondolat, fantázia erejét?

Fel lehet-e akasztani egy kabátot egy olyan szegre, amit nem vertek bele a falba?

“Az agynak kell a pihenés. Ha csak dolgozik, dolgozik, akkor megszűnik tanulni.” – erről szól a kisfilm a FINN oktatási rendszerről.: https://www.facebook.com/okositomozgosito/videos/987956341344870/

Lehet-e teli pohárba tovább vizet önteni? Ha nem, akkor mért csináljuk a gyerekek agyával?

Egy ismerőssel beszélgetve, akinek férje török származású beszélgettem a tanításról. Mennyi mindent vettünk be valóságosnak: Valósak az évszámok? Különböző nemzetek más más időszámítást használnak. Csak gondolj az ortodoxra, arab, török… időszámításra.

Könnyebb lenne történeteket tanulni? Hányféle történet van? Mit tanulnak ugyanarról szomszédos népek? Generációk? ….

Megtanuljuk a földrajzi neveket magyarul és elfelejtjük, hogy máshogy hívják más nyelven?…

Az előbb említett kislányom élvezettel gyűjtötte a vörös herét ősszel, kedvenc teája készül belőle. Dolgozatban a fekete-fehér kicsi  képen nem ismerte fel….

Azt tanultam, hogy a zsírban oldódó vitaminokkal (A,D,E,K) vigyázni kell, a túladagolhatók. Múlt héten egy doktornő előadását hallgattam, aki elmondta, hogy sorban bizonyítják be kísérletekkel az ellenkezőjét…

Nemrég olvastam egy történetet arról, hogy ázsiai kozmetikai gyárban egy millió dollárt költöttek arra, hogy ne kerüljön üres doboz a szállítmányba. Egy bonyolult mérleggel összekötött hibajelző rendszer beépítése hosszú leállást eredményezett. Amikor újraindult az üzem a hibajelző csipogás nagyon zavaró volt. Egy idő múlva megszűnt. A gyár igazgatója meglepetten látta, hogy ventilátorokkal fúvatják le az üres dobozokat…

Pszichológusok beszélnek arról, hogyan és mennyi információt lehet átadni. Megtanítanak pénzért, és a visszajelzések alapján ezek működnek. Hogy lehet, hogy a központi tanítási rendszer ezzel ellentétes irányba megy? Az emberek történetet, képeket jegyeznek meg, maximum öt információt egy prezentációból, és azt is kötni kell valahova:

Mi van, ha megmutatod tapasztalatod, úgy, hogy megengeded, hogy más esetleg mást fedezzen fel?

Milyen gyermeket, környezetet szeretnél köréd? Életunt, összefüggés nélküli adatokat prezentálót? Vidám, felfedezésre kész, gondolkodót?

Tiéd a választás! Megtanulsz kérdezni? Érzékelsz? Gondolkodsz? Felfedezel? Jól érzed magad?

 

Kernné Mihácsi Melinda

Terápiában is így dolgozom, nyitott lehetőségek terében :

Megnyíló Lehetőségek

 

6 dolog a randizásról, amit szeretnének a férfiak, ha tudnának a nők

Rohamosan változó világunkban nagyon zavarba ejtő férfinak lenni, a randizás területére pedig még inkább a zavarodottság jellemző. A férfiaktól azt várják el, hogy erősek, ám mégis érzékenyek legyenek, hogy megoldjanak dolgokat, ugyanakkor képesek legyenek megosztani az érzelmeiket anélkül, hogy az nehézséget okozna nekik. A legtöbb férfi ott veszik el, amikor előtérbe kerül a nő kívánsága, hogy milyen legyen, mit tegyen, anélkül, hogy közben teljesen elveszítené önmagát.

Nem mondhatni, hogy a többnyire lángelmék lennénk és a randizás közeledtével megtévesztőbbek, romantikusabbak, elveszettebbek és jóval óvatosabbak lehetünk, feltehetőleg sokkal inkább, mint a nők. Szóval, mik azok a dolgok, amelyeket szeretnének a férfiak, hogy a nők tudjanak a randizásról? Íme hat dolog, ami bepillantást enged a témába:

1. A férfiaknak kevesebb fogalmuk van a dolgokról, mint nektek

A férfiakra nehezedik az a nyomás, hogy megtegyék az első lépést, hogy úgy tűnjön, tudatosan cselekednek és, hogy átvegyék az irányítást. Azonban a férfiaknak legalább annyi, (ha nem több) bajuk van azzal, hogy kiderítsék milyenek legyenek, mit tegyenek, mit mondjanak, mint nektek. Arra tanították őket, hogy bármit is szeretnének, az valahogy mindig balul sül el.

2. A legtöbb férfi nem érti a nőket

Egyáltalán. A férfiak nem beszélik és hallják a nők nyelvét, és rossz gondolatolvasók. Hatalmas megkönnyebülés számukra olyan nővel randizni, aki hajlandó nyíltan beszélni arról, mit szeretne. Ne féljetek elmondani a partnereteknek, hova szeretnétek menni, mit szeretnétek csinálni vagy hogy bánjanak veletek!

3. A férfiak tele vannak bizonytalansággal és sokkal érzékenyebbek, mint a nők

De nem megengedett a számukra, hogy ezt kimutassák. A férfiakat arra tanították, hogy erősek legyenek, hogy mindenre tudják a választ, és másként nem is létezhetnek. Amikor egy nő azért hálás a férfinak, amilyen ő valójában, és nem várja el vagy vetíti rá, hogy másként kezelje a dolgokat, mint ahogyan képes rá, könnyebben fel tud majd szabadulni és leengedni a falait.

4. A férfiak másként működnek

Nem nyílnak meg könnyen. Szeretnek egyedül lenni. Szeretnek a barátaikkal időt tölteni és kikapcsolódni. Ha a férfi olyan nővel randizhat, aki hajlandó megengedni neki, hogy önmaga legyen, azt tegyen, amit akar, s amikor szeretné, az a férfi még izgatottabban fogja várni az időt, amit veled tölthet.

5. A férfiak nem tudják, hogyan kezeljék a nőket

Kinyitsd neki az ajtót, vagy feminista lévén bajba kerülsz, ha túl sokat teszel? Amikor randiztok, segíts neki. Tudatsd vele, mit szeretnél, hogyan bánjon veled. Ha nem hajlandó megtenni, nem ő a megfelelő partner a számodra.

6. Te iránytasz

Ezt tudjuk. Te is tudod. De a hőseid leszünk, ha megkérsz minket. Amikor egy nő azt kérdezi, “Kedves, megtennéd ezt nekem?”, a férfi tudja, itt az idő férfinak lenni. A férfiak szeretnek elintézni dolgokat és a segítségedre sietni, különösen ha tudják, hálás leszel érte (és a hála alatt legtöbbször a szexet értik!).

A férfiak egyszerűbb teremtmények, akik könnyebben összezavarodnak a világban betöltendő szerepüket illetően. Nincs szükségük sok mindenre. Egy nő, aki hálás lesz nekik, szexel velük, megengedi, hogy azt csináljanak, amit akarnak, az nagymértékben megalapozza a jó kapcsolatot. Ha ezt megadod egy férfinak, bármit kérhetsz tőle, amit csak szeretnél, és meg is fogja adni neked.

Írta: Gary Douglas 2015 Augusztus 24

Fordította: Száraz Szilvia

6 dolog a randizásról, amit szeretnének a férfiak, ha tudnának a nők

Melyik évszakot szereted?

A kérdés azt sugallja, hogy választani kell. Így is hangozhatna: Válassz egy évszakot, amit szeretsz. Csak abban az egyben lehetsz boldog. Tavasz, nyár, ősz vagy tél. A többibe keresd meg, ami nem tetszik.

Kisgyermekként, amíg nem tanultuk meg megkülönböztetni az évszakokat elfogadtuk őket olyannak, amilyenek. Mindegyikben megtaláltuk a szépséget, örültünk neki.

Amíg az emberek földművelésből éltek, látták a körforgás hatását a növényekre, állatokra, értékelték a hideget, meleget, esőt, havat, napfényt, szelet. Ehhez a rendhez igazodtak.

Tudták, a természet tudja a dolgát. Az erős hideget kevesebb kártevő vészeli át. A növényeket kevésbé kell félteni tőlük a következő évben. Most úgy gondoljuk, a permetezés majd megoldja. A hótakaró a növényeket óvta a fagytól és csapadékot adott nekik. Manapság gátja a közlekedésnek…

Megszoktuk, hogy télen ehetünk paradicsomot, zöldségeket, gyümölcsöt, nyáron pedig banánt. Ha nincs, panaszkodunk?

Rácsodálkoztál már egy kisgyermek vagy kis állat elfogadására és befogadására? Hangosan, vagy csak látványban érzékelhető a nyitottsága: Mi ez? Mire jó? Mit tudok vele csinálni? Ha hagyjuk, boldoggá teszi az élmény.

Felnőttként megengedjük-e magunknak ezt a kíváncsiságot? Felfedezzük, hogy a körforgás nem jelenti azt, hogy teljesen ugyanolyan. Meglátjuk a csodákat körülöttünk?

Talán a legfontosabb megengedni magunknak és másoknak az öröm könnyedségét. Nevetni a nevetés öröméért. Megengeded, hogy rácsodálkozz mindenre körülötted, és örülj neki újra és újra? Tudod hogyan lehet ezt? Tudtad, hogy felnőttként is lehetséges ez, s ha nem megy kérhetsz segítséget?

Lehet, hogy azt gondolod, hogy nem teheted meg, vagy már kisgyerekként sem tetted ezt. Ez valóban igaz? Vagy csak egy választás?

 

Kernné Mihácsi Melinda

Kifogysz az időből? Válaszd a térűrt…

Idő és tér. Milyen gyakran kapcsoljuk őket össze? Mintha mindkettő, az idő és a tér is érvényes és valódi lenne; nem az. Az idő kitalálmány, mondja Gary Douglas, az Access Consciousness alapítója.

Gary Douglas és Dr. Dain Heer nemrég adott lenyűgöző betekintést az időbe és annak korlátaiba.

“Amikor helytállóvá teszed az időt, a terednek, térűrödnek össze kell húzódnia és le kell csökkennie, hogy elhihesd, hogy az idő sorozatának egy tárgya vagy, már ahogy az itt létezik.” Gary magyarázata a Creative Edge of Consciousness című híváson belül: “Ahogy az idő megsemmisítését választod, nő a tered, a térűr.”

Idő nélkül ítélet sem tud létezni, mive az idő szükséges ahhoz, hogy ítélkezni tudj.

“Térűr lehetsz. Idő nem.” – teszi hozzá Dain. – “Az idő a létezés, a lényed felszámolása is.”

Egy nagyon egyszerű példaként nézzük meg, mennyire szétválasztjuk az időt múltra, jelenre és jövőre.

Itt vagy, állítólag jelen, de elkülönülsz a múlttól és a jövőtől, ami nem igaz számunkra.” – mondja Dain. – “Végtelen lényekként lehet éberségünk a múltról és meg is változtathatjuk azt, amit a POD&POC*-kal meg is teszünk. Megváltoztatjuk az egész múltat attól a pillanattól kezdve, hogy elkezdődött.”

Az idő megteremti a korlátozott valóság alapvető bizonyítékát. Az időből való kifogyás az alapja a szükségnek (“szűk-ség” – a ford.). Az elképzelés arról, hogy mennyi időd van, az időd kicsiny doboza a legnagyobb dolog, amivel itt a legtöbben harcolnak.

Azt választjuk, hogy valóssá tesszük az időt. Így az is egy választás, hogy felszámoljuk az időt mint valóságot. És  a dolgok itt kezdenek érdekessé válni.

“Ha abbahagyod, hogy abból működsz, hogy az idő lényeges eleme az univerzumodnak, akkor az az energia, térűr és tudatosság leszel, ami lehetővé teszi, hogy meghajlítsd a teret, megváltoztasd az időt és megváltoztass mindent.” – mondja Gary. – “Amivé válik, az egy térűr a lehetőségeknek, ami azon a térűrön alapszik, ami te vagy, és nem azon az időn, amid van.”

Ha igazán akarod a változást, legyél a tér, a térűr, és akkor túlléphetsz azon, amit mindenki más korlátozásként magáénak tud.

A teret, térűrt még ez a valóság sem tudja korlátozni.

*A POD&POC az Access Consciousness egyik eszköze, egy tisztító mondat, amelyről itt olvashatsz többet, a videón pedig magyar felirat is beállítható:

https://www.accessconsciousness.com/theclearingstatement

Forrás: http://access-consciousness-blog.com/2017/10/running-time-choose-space/

Fordította: Szecskó Emese

HA ÚGY ÉRZED, NEM MEGY TOVÁBB – Dr. Dain Heer írása

Fordította: Bence Rita

Dr. Dain Heer, az Access Consciousness® társalapítója megdöbbentően új perspektívából közelít a mentális betegségeknek bélyegzett állapotokról. Mi van, ha ezek csak választások?
“Mostanában sokat beszélnek a médiában az öngyilkosságok növekedéséről. A legtöbben ismerünk legalább egy embert, aki beszélt arról, hogy véget vet az életének. Néhányan ismerünk olyat, akinél ez most aktuális. Talán a saját életedben is volt olyan, amikor azt érezted, nem tudod folytatni.

Legyen ez depresszió, szorongás, PTSD (poszttraumatikus stressz szindróma) gyász, válás, egy szeretted elvesztése vagy bármi más kihívás, amivel szembe kell nézned, más is lehetséges. Valami más mindig lehetséges.
Nem tanítottak meg minket kérdezni. Arra tanítottak, hogy találjunk válaszokat. Pedig a kérdések azok, amik erőt adnak. Gyermekkorunk óta azt mondták nekünk, hogy a válaszok azok, amik számítanak. Ha megtaláljuk a válaszokat, különösen a jó válaszokat, az mindent megold. Szóval megpróbáltuk. Megpróbáltuk, hogy megtaláljuk a helyes válaszokat, tegyük a helyes dolgokat, ne tegyünk rosszat…Kétségbeesetten keressük a boldogságot, a reményt, a lehetőséget, valami nagyszerűbbet. Amikor nem működött, amikor hiányérzetünk volt, kétségbe estünk, szomorúak voltunk vagy túlterheltnek éreztük magukat, akkor levontuk a következtetést „biztosan valami baj van velünk” és elkezdünk kiutat keresni.
Mi van, ha nem vagy rossz? Mi van, ha a vágyakozás a boldogságra és nagyszerűbb lehetőségre tulajdonképpen egy éberséged, hogy több is elérhető? Mi van, ha mindig tudtad, csak senki nem mondta, hogyan férhetsz hozzá?
Nem számít, hol vagy éppen most, nem számít milyen választásaid voltak, amik ehhez a ponthoz vezettek, ma elkezdhetsz egy más valóságot teremteni.
Bármikor úgy érzed, nem megy tovább, itt van három kérdés, amit feltehetsz:
Emlékezz, a kérdések erőt adnak, megnyitják a kaput a lehetőségekhez. A kérdések kiszednek abból, amiből most működsz és egy olyan térbe visznek, ami sokkal nagyszerűbb, mint amit valaha is elképzeltél.

1. Mi az, amiről azt gondolod, nem tudod kezelni, de valójában tudnád?
Tedd fel ezt a kérdést, vagy bármi más kérdést, figyeld meg az energiát, ami feljön. Szavakkal kérdezünk, a lényünk energiával válaszol. Engedd meg Magadnak, hogy befogadd az energiát.
Amikor kikövetkeztetünk valamit, annak meg kell jelennie. Így működik az elménk. Mindig, mikor van egy következtetésünk, az elménk csak azt engedi, ami megfelel annak. Ha arra a következtetésre jutottál, hogy valaki, valami vagy valamilyen helyzet nagyobb Nálad és nem tudod kezelni, akkor a állandó kétségbeesésben fogsz élni. Igazság – Semmi sem nagyobb, mint Te.
Ha azt kérdezed: „ Mi az, amiről azt gondolom, nem tudom kezelni, de valójában tudom?”- túlmész a következtetéseiden. Teret nyitsz Magadnak, hogy befogadd saját nagyszerűségedet. Mi van, ha nem vagy annyira elcseszett, mint gondolod? Mi van, ha sokkal jobb vagy, mint azt valaha elismerted?

2. Hol tanultad meg, hogy kiutad kell legyen, ahelyett hogy lehetőségeket teremtenél?
A kérdés, amit mindig feltehetsz: „Mi más lehetséges?” Élheted úgy az életed, hogy mindig felteszed ezt a kérdést. Nem számít, mi jelenik meg, játssz a kérdésfeltevéssel: „Mi más lehetséges? Mik a lehetőségek, amiket nem vettem még észre?”
Azt is kérdezheted: „Hogy lehet ez még ennél is jobb?” Bármi jelenjen is meg: a jó, a rossz, a csúf, ez a kérdés megnyitja a kaput, hogy jobbra forduljanak a dolgok.
Ez a két kérdés szó szerint megváltoztatja az életed. Valahol mindig is tudtad, hogy más is lehetséges kell legyen, de mivel mindenki átlagosnak állított be, megállítottad Magad, hogy tudd, amit tudsz, és megkíséreltél beilleszkedni ebbe a képbe, ami sosem működött számodra.
A jóhír az, hogy sosem késő. Végtelen lehetőségek érhetők el, és ha felteszed ezeket a kérdéseket, hozzáférsz a lehetőségekhez. Ez megengedi Neked, hogy valami újat és nagyszerűbbet teremts, ami működik számodra. Ha ezt hajlandó vagy elismerni, soha többet nem fogsz kiutat keresni. Egyszerűen csak választani fogsz és teremtesz valami mást. Yeah… Ilyen erős VAGY!

3. Mi az az ajándékod a világ számára, amit elveszítene, és kevésbé csodálatos hely lenne, ha elmennél?
Akár mondta Neked valaki, akár nem, ajándék vagy a világnak. Egy olyan csoda vagy, ami eddig ne létezett a földön. Hozzájárulás vagy mindenkinek körülötted, a bolygónak, a világnak. Hajlandó lennél elismerni ezt? Hajlandó lennél elismerni, hogy a világ nem lenne ilyen nagyszerű nélküled?
Mi kellene ahhoz, hogy felismerd, milyen alapvető vagy a világ lehetőségei számára?
Köszönöm, hogy azt választottad, hogy itt vagy a bolygón. Köszönöm, hogy többre vágysz. Köszönöm, hogy tudod, más is lehetséges, akkor is, ha minden és mindenki azt mondta, hogy nem. Köszönöm, hogy nem adod fel.
Ajándék vagy. Alapvető vagy a világ lehetőségeiben. A világ nagyszerűbb hely, mert benne vagy. Köszönet a választásodért és a hajlandóságodért, hogy a lehető legtöbbet választod.
Az Access Consciousness eszközei emberek ezreinek segítettek világszerte megküzdeni sokmindennel a komoly depressziótól a mentális betegségeken át a PTDS-ig és sok minden mással.
Tizenöt éve Dr. Dain Heer, az Access Consciousness® társalapítója annyira depressziós és reményvesztett volt, hogy kitűzte az öngyilkossága napját. Csak egy Bars®, kezelés után – ami egy gyengéd terápia, ami megváltoztatja az agyhullámokat és egy pihentető théta állapotot hoz létre – Dain megváltoztatta a teljes életszemléletét, és rájött, hogy minden rendben van.
2016 szeptember 9-11-ig az Öngyilkosság Megelőzés Világhetén Access The Bars® facilitátorok és kezelők világszerte eseményeket rendeznekés megnyitják az ajtajukat bárkinek más lehetőségekért vagy akár egy remény szikráért, hogy kaphasson egy ingyenes kezelést. Tizenöt évvel azután, hogy Dain megmentette az életét, azt reméli, hogy ezek az ingyenes kezelések lángra lobbantják az optimizmust, boldogságot és a nagyszerűséget azok számára, akik kétségbe estek. „Ez megváltoztatta az egész életemet. Ez az az élmény, amit mindenkivel meg szeretnék osztani.”- mondja. –

Az Access Bars® kezelések Magyarországon is számos helyen elérhetőek, többek között nálam is.

 

Mit jelez a tested?

Mivel reagálsz arra, ha berekedsz, elmegy a hangod? Milyen gondolatok jönnek fel benned? Főleg ezek?:

  • Megfáztam.
  • Hideget ettem.
  • Megerőltettem a hangomat.
  • Izgulok.

Amikor kezelek, oldásokat végzek, tanfolyamot tartok vannak pillanatok, hogy rekedté válik vagy teljesen elmegy a hangom. Ahogy ismételjük a kérdést, amit feltettem, vagy átfogalmazzuk, hirtelen változik, kitisztul, vagy erősödik a rekedtség.

Megtanultam, hogy nagyon jó jelzőrendszerem van.

Felmerült a kérdés bennem, amikor mással beszélgetek, nem kezelem, honnan tudom, hogy én izgulok, vagy ugyanaz a jelzőrendszer kapcsol be, ami a kezelésekkor?

Ma jött a felismerés. Rengetegszer kerestem magamban a hibát, a rekedtségemért, akadozásért a hangomban, amikor csak egy jelzés volt, hogy a velem szemben lévő nem fogadja nyitottam amit mondok, mást gondol, nehéz neki arról beszélni.

Hányszor érzékeljük más gondolatait, érzéseit, testérzeteit a saját testünkben, és hányszor hisszük, hogy ez mihozzánk tartozik?

Hányszor ítélted meg a testedet és magadat, amikor az másokról adott információt számodra?

Ránéznél erre? Feladnád az ítéleteket?

Egy csodálatos vállgyógyulás

Néha szoktunk kezelőként cserélni kezeléseket. Mikor megbeszéltem az időpontot múlt hét péntekre, nem sejtettem, hogy ekkora hozzájárulás lesz az életemhez.

A hét elején úgy éreztem, hogy egy kis karizom erősítés jól jönne. Az egyik gyakorlatnál egy halk reccsenést hallottam. Mivel kilazítva tovább tudtam erősíteni, nem foglalkoztam vele. Majd a következő napokban éreztem, hogy nem stimmel valami. Mintha mindenem szikrázna, hátam, nyakam éreztem, hogy nehéz, kötött. Furcsa volt, hogy elmaradtak, kimaradtak dolgok. Végül csütörtök délután lefeküdtem aludni.

Mikor felkeltem, egy pont, a lapocka közepén erősen szúrt. Felkelve próbáltam ellazítani, kinyújtani, amikor beleszédültem a fájdalomba, alig jutottam el az ágyig, hogy el ne essek.

Krémmel, lazítással próbálkoztam, hasztalan. Jött a péntek, a fordulat…

A pénteki cserekezelésen erre dolgoztunk rá. Mire végeztünk, nem éreztem semmit.

Este még beszéltem Access-es ismerőssel, és kölcsönösen oldottunk. Kérdésére még sikerült elengednem több mindent, ami a vállamban szúró érzésként jelentkezett újra és újra.

Azóta jól érzem magam, lassan egy hete őrülök a szabad mozgásnak.

Köszönöm Andor Eszter és Kun Eszter a facilitálást!

Entitások

Az Access Consciousness® -ben az entitás szót összesűrűsödött, definiált energiákra használjuk.

Entitások lehetnek (teljesség igénye nélkül) te, növények, állatok, tervek, álmok, gondolatok, könyv, cég, üzlet, lelkek, angyalok, démonok, ördögök…

Hogyan érzékeljük őket?

Mindenki máshogy, és különbözőségük miatt is eltérhet ez: Gondolatainkban jelenhetnek meg, hallhatjuk, láthatjuk, mint érintés, érzet jelentkezhet.

Rengeteg ítéletet tettünk rájuk, vettünk át rokonainktól, ismerőseinktől, filmekből…

Mi kapcsolódik hozzájuk?

Nagyon sok hiedelem, ítélet? Rémtörténet? Félelmek? Rossz érzés? Lehet, hogy kellemes emlék, emlékek?

Beszélgetések során elő-előjönnek történetek, régi vagy még meglévő tudás, képesség. Sokszor a félelem ezeket takarja el.

Mekkora megkönnyebbülés, amikor ezek felszínre kerülnek! Amíg nem veszünk róluk tudomást, és nem nézünk rájuk, addig hatással vannak ránk, és nincs beleszólásunk abba, hogy mi történjen.

Mi dolguk velünk, és nekünk velük?

Kb. annyi mint más emberekkel. Elmehetünk mellettük, beszélgethetünk velük, beleköthetünk, levegőnek nézhetjük, elkerülhetjük, segíthetjük és ugyanúgy ők is nekünk.

Három dolgot lehet csinálni az entitásokkal: tisztítani, beszélgetni, és hozzájárulást befogadni.

Szeretnél többet megtudni? Kérdezz bátran, gyere el hozzám, vagy nézelődj!

Néhány elindító a témában:

Egyik kislányom “Pitta”-val beszélgetett. Más gyermekek angyalokkal…

Mi lenne, ha a gyermekeinknek egy használható tudást adnánk át, ami az ő képességüket segíti és nem elnyomja?

TOP 10 félelemmel ellentétben az entitásokról Ohara-tól és gondolatok ehhez D. Majától, P. Andrástól

Mítoszok felszámolása
1. Az entitások nem tudnak semmire rávenni, amit nem akarsz megtenni.
Senki nem áldozat, mindenkinek van választása. A választás jön először, aztán formálódik meg a valóság!

2. Ha azt gondolod, hogy az entitások félelmetesek és rosszak, akkor így jelennek meg számodra.

Mi van, ha nem jók vagy rosszak, hanem pusztán energiák, amikre éber lehetsz?

Minden kivetítést, elvárást, elkülönülést, ítéletet a szellemekkel, kísértetekkel, entitásokkal kapcsolatban hajlandó lennél elpusztítani, nemteremtetté tenni?

3. Az entitásokat mindenki képes érzékelni.

……

6. Az enitások kitisztítása NEM bonyolult. Csupán működő eszközökre van szükséged.

7. Az entitások képesek és hajlandóak kompenzálni segítséget amit tőled kapnak.

Tudtad, hogy az entitásoktól nem csak energetikai támogatást, hanem pénzt is kaphatsz? És hallottál már róla, hogy ez milyen sok különböző formában jelenhet meg? https://soundcloud.com/shannon-ohara-5/money-entities-with-shannon-ohara?in=shannon-ohara-5%2Fsets%2F10-topics-in-10-months&inf_contact_key=0911327a49905cad256e010e9c3c0d04689aba04ccd29fd2d2ec564b0497d9a4

8. Az entitások körülöttünk vannak, akár elismered őket akár nem?

Mi teremt többet a strucc politika vagy az éberség?

Shannon O’Hara: “Beszélgetés az entitásokkal” bevezető előadás

https://soundcloud.com/stattner-krisztina/beszegetes-az-entitasokkal-bevezeto-eloadas

Oldal: https://talktotheentities.com/audio-video/

Palacskó András: honlapjáról is sok információhoz juthatsz (Jobb oldal is érdekes – Podcast):

Entitások

FILMEK:

Komfortos mennyország (2009) http://filmezz.eu/film.php?n=komfortos-mennyorszag

Szitakötő (2002) https://videa.hu/videok/film-animacio/szitakoto-2002-film-full-teljes-54pGrflJs6zFVUZd

 

Mit veszel észre?

Hányszor tapasztaltad, hogy észrevettél valamit, amit más nem? Volt olyan, hogy meg se hallgatták, figyelmen kívül hagyták, amikor ezt meg akartad osztani?

Lehet, hogy már egész kiskorodban is voltak ilyen helyzetek?  Esetleg meg sem tudtad fogalmazni, hogy mi az, hiszen a felnőttek nem látták, máshogy látták, gyerekesnek tartották…?

Milyen képességeket tagadsz le, hogy beilleszkedj a “felnőttek” világába? Milyen lehetőségeket tagadsz meg magadtól és ezzel másoktól is, mert esetleg azt láttad, érzékelted, hogy mások is ezt csinálják?

Lehet, hogy jobban működne amibe belekezdesz, ha elismernéd a tudásodat?

Máshogy látnád a világot? Máshogy is tudnál kommunikálni? Megértenél olyan embereket, akiket sokan fogyatékosoknak, különcnek … mondanak? Autistákat? Akik nem beszélnek? Kisbabákat? Létrehoznál valamit, amiről nem is álmodnak az emberek? Tudsz dolgokat valahonnan? Megérzéseid vannak? Érzel? Látsz?

Az Access Consciousness eszközök ahhoz segítenek hozzá, hogy tudd, amit tudsz (Magyar felirattal):

 

Önismeret, Párkapcsolat, Access Bars, immunrendszer, ránctalanítás, Meddőség, nem jön a baba, Gyerek, Gyereknevelés, Szülés, Dúla